Podpraat
Podpraat
S1E5 'Your account has been deleted'
0:00
-9:46

S1E5 'Your account has been deleted'

Onlangs verwijderde Anchor het account van een podcaster omdat deze zijn eigen muziek via de podcast wilde laten horen

Dus besloot ik de betrokken podcaster te bellen. Luister naar de podcast via de player bovenaan dit artikel.

Aanvullende uitleg, de methode van Bob/Zebra404:

Bob uploadt de afleveringen in audio naar Archive.org. Archive zal een wav of aif bestand automatisch omzetten naar mp3, handig dus want dan heb je én de hoge kwaliteit wav/aif én de podcastaflevering online gearchiveerd.

Via een plugin in WordPress (Bob gebruikt Power Press) maakt Bob vervolgens voor elke aflevering een bericht aan en plakt daarin de mp3-link die hij van Archive.org heeft gekregen. Om de mp3-link te verkrijgen moet je bij Archive.org rechtsklikken op de link VBR MP3 en kies je voor de optie 'Linkadres kopiëren':

Dit is een linkadres dat, je raadt het al, eindigt op mp3.

De RSS feed die Power Press genereert voer je vervolgens eenmalig in bij Feedburner. Deze Feedburner-feed meld je vervolgens aan bij Apple Podcasts, Spotify en dergelijke.

Het voordeel hiervan is dat jouw webhost niet belast wordt met het telkens ophalen van de RSS-feed, maar dat daarvoor de Feedburner-feed, dus die van Google, gebruikt wordt. Bovendien kun je nu eenvoudig de achterliggende RSS-feed wijzigen zonder dat je Apple Podcasts, Spotify en dergelijke van de verandering op de hoogte moet stellen. Feedburner vormt als het ware een feed om een feed heen. Volg je het nog?

Hoewel Feedburner een vrij dooie dienst leek de afgelopen jaren, recentelijk heeft Google aangekondigd de dienst te gaan vernieuwen.

Voetnoten

0 Comments
Podpraat
Podpraat
Een podcast over podcasting door Marco Raaphorst. Als supplement voor de nieuwsbrief/blog Podpraat.